Background Image Stucadoor website
Ontvang Offertes
Vergelijk aanbiedingen van experts

Stucwerk repareren

Heeft u stucwerk wat scheuren begint te vertonen of zijn er beschadigingen opgetreden? Elke beschadiging is weer een geval op zichzelf en het is dan ook niet altijd gemakkelijk om een juiste oplossing op het internet te vinden. Het is wel mogelijk om sommige reparaties zelf uit te voeren. Bij wat complexere gevallen en levende scheuren is het zeker aan te raden om een ervaren stukadoor in te schakelen.

Moeilijkheidsgraad van de reparatie

Kleine scheurtjes zijn vaak zelf makkelijk op te lossen. Roodband is een makkelijke oplossing voor kleine scheurtjes en/of beschadigingen. Smeer de oneffenheden met gipsmortel weg. Zorg wel dat de ondergrond van te voren goed stofvrij is gemaakt. Hierdoor hecht het beter op de muur. Vaak kunnen kleine beschadigingen ook worden opgelost door het schilderen, breng de verf extra dik aan om het stucwerk direct te repareren.

Lastiger is het om grote scheuren te repareren, zeker als het stucwerk nog leeft. Aan te raden is om hiervoor stucgaas te gebruiken en dit vervolgens op te vullen. Een stucadoor helpt u graag bij dit soort werkzaamheden. Daarnaast heeft een stukadoorsbedrijf veel ervaring met de reparatie van stucwerk.

Hoeken zijn ook met gipsmortel eenvoudig op te vullen indien hier een stuk uit is. Een tip is om het lekker dik aan te brengen, achteraf is het mogelijk om de hoek met een fijn schuurpapier netjes af te werken tot een geheel.

Vergelijk stukadoors gratis!

Op zoek naar een stucadoor die actief is bij u in de regio? Vergelijk geheel gratis de mogelijkheden en bespaar op de kosten. Door middel van de vergelijking krijgt u inzicht in de mogelijkheden van het stucwerk repareren. Valt dit binnen het budget of gaat u toch liever zelf aan de slag en proberen de reparatie uit te voeren? Mislukt het, dan kunt u altijd weer opnieuw beginnen natuurlijk!

Stukadoor inhuren?

Vraag offertes op bij stukadoors in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.