Background Image Stucadoor website
Ontvang Offertes
Vergelijk aanbiedingen van experts

Pleisterwerk

Pleisterwerk wordt gebruikt om muren en plafonds glad te stucen. Zoals de naam al aangeeft wordt er voor pleisterwerk het materiaal 'pleister' gebruikt. Welke ruimtes zijn hier geschikt voor en wat zijn de kosten die bij pleisterwerk komen kijken?

De kenmerken

De kenmerken van pleisteren zijn het glad maken van de ondergrond. Wanneer een stucadoor het pleisterwerk heeft aangebracht kunnen de muren en plafonds vervolgens worden afgewerkt. Het afwerken kan door middel van sauzen, schilderen of behangen gebeuren. Ook kan de stucadoor het verder afwerken met behulp van sierpleister of spackspuitwerk, dit zal dan de zichtbare laag worden.

Waar wordt pleister toegepast?

Pleister is een stucwerk die vaak wordt gebruikt door stukadoorsbedrijven. Zowel normaal als glad pleisterwerk komt vaak terug. Voor een onderhoudsvrij muur is glad pleisterwerk aan te raden. Ook zijn er diverse kleuren mogelijk om te kiezen, dit zijn zachte kleuren zoals wit en gebroken wit. Omdat het een natuurproduct is, zit er wel een nadeel aan vast: het kan gaan verkleuren. Daarom is het vaak aan te raden om nog een afwerklaag aan te brengen.

Pleisterwerk kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden aangebracht. Let wel op de vochtige plekken. Er dient nog wel een laag overheen te komen voor de afwerking. Zonder deze afwerking zal het pleisterwerk vrij snel beschadigen en hier is deze ook niet voor bedoeld. Als voorbereidende laag kan deze dus gebruikt worden in bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer, keuken en buitenshuis. Vraag altijd de stucadoor wat er mogelijk is om een waterdicht advies te krijgen.

Kosten van pleisterwerk

De kosten van pleisterwerk zijn grotendeels afhankelijk van de huidige staat. Is er een dikke laag pleister nodig om de muur vlak te krijgen, dan betaald u gemiddeld meer dan bij een muur met minder reliëf.

De gemiddelde kosten van pleisterwerk komen neer op €12,- per vierkante meter. Zoals eerder gemeld kunnen deze kosten om verschillende redenen nogal uiteenlopen. Voor een specifieke prijs voor uw klus kunt u het beste een vergelijking aanvragen. Stukadoors komen, als u dat wilt, het stucwerk beoordelen en kunnen geheel vrijblijvend een indicatie opstellen.

Stukadoor inhuren?

Vraag offertes op bij stukadoors in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.