Background Image Stucadoor website
Ontvang Offertes
Vergelijk aanbiedingen van experts

Verlaagd BTW-tarief (6%-tarief)

Als u renovatie- en/of herstellingswerken aan uw woning laat uitvoeren, kan dat tegen 6% btw. Deze fiscaal voordelige maatregel geldt voor renovatie- en herstellingswerken van een privewoning, op voorwaarde dat:

  • die uitsluitend wordt gebruikt als privewoning (of slechts een bijkomstig gedeelte ervan dient om uw beroep uit te oefenen)
  • die minstens 10 jaar geleden voor het eerst in gebruik werd genomen (er bestaat een overgangsmaatregel voor woningen die meer dan 5 jaar maar minder dan 10 jaar geleden voor het eerst in gebruik werden genomen)
  • de werken rechtstreeks aan de eindgebruiker (eigenaar of huurder) gefactureerd worden
  • de renovatiewerken werken zijn die betrekking hebben op de woning zelf en die voldoen aan de voorwaarden

Meer gedetailleerde informatie over de voorwaarden en uitzonderingen van de btw van 6% bij renovatie vindt u op de website van de FOD Belgium. Overigens kunnen ook bepaalde verblijfsinstellingen (bijvoorbeeld erkende bejaardentehuizen) het verlaagde btw-tarief bij verbouwingswerken genieten.

Wijziging per 12 februari 2016
Vanaf 12 februari 2016 is het verlaagd btw-tarief van 6% alleen nog van toepassing voor prive woningen van minstens 10 jaar oud. Er is een overgangsmaatregel voor de werken die vanaf 12 februari 2016 worden verricht aan een woning van minder dan 10 jaar oud maar van minstens 5 jaar oud.

Maak nog even gebruik van het verlaagde BTW-tarief

Heeft u al lang een verbouwing of renovatie in de planning, dan is het zeker aan te raden om deze verbouwing spoedig te realiseren; dat kan namelijk schelen in de kosten. Probeer dan niet alleen bij een stukadoor een offerte aan te vragen, maar vraag bij meerdere stukadoors een offerte aan en leg deze naast elkaar. Kijk hierbij niet alleen naar welke partij de goedkoopste is, maar ook wat u er voor terugkrijgt.

Stukadoor inhuren?

Vraag offertes op bij stukadoors in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.