Background Image Stucadoor website
Ontvang Offertes
Vergelijk aanbiedingen van experts

Stucen

De basis van het stucen is de oppervlakte die u wilt gaan (laten) stucen. De meest voorkomende keuzes zijn de muren en het plafond. Verstandig is om direct zoveel mogelijk tegelijkertijd te stucen, zodat een stucadoor niet elke keer terug hoeft te komen. Dit levert een kosten besparing op en tevens is het ook maar 1 keer een rommel in huis. Want, zoals bij iedere wandafwerking, zal bij stucen veel moeten worden afgedekt om spetters te voorkomen.

Muur stucen

Een muur stucen kan met verschillende soorten stucwerk. Van spack spuiten tot een gladde muur. Om een gladde muur te creëren zal een professionele stukadoor een uitkomst bieden. Bereid de oppervlakte ondertussen zelf al goed voor (om enigszins op de kosten te besparen), is de muur slecht voorbereid dan kan het resultaat minder zijn of er is meer voorbereiding nodig door een vakman. En zijn de kosten dus ook hoger.

Plafond stucen

Naast de muur wordt vaak de plafond gelijk meegenomen bij het afwerken. Erg populair onder huiseigenaren is het gebruik van gips. Na het bewerken met gips is er de mogelijkheid om hier overheen te verven. Wilt u geen gladde afwerking dat kunt u kiezen voor spack spuiten bijvoorbeeld, dit is een goedkope en snelle oplossing voor een mooi resultaat. De keuze van het stucwerk zal ook afhangen van de muren en hoe ze zijn afgewerkt (huidige/oude afwerking).

Stucen van de badkamer

Wilt u geen tegels in de badkamer maar een moderne stuclaag? Het stucen helpt niet enkel bij de uitstraling van de gehele badkamer, maar ook voor de hygiëne is het aan te raden! Bij tegels zijn er altijd voegen en een bekend probleem in deze ruimte is dat deze na verloop van tijd erg smerig worden. Om schimmel tegen te gaan is het daarom verstandig om de badkamer een mooie beton look of met ander vochtbestendig stucwerk af te werken.

De kosten van stucwerk per vierkante meter liggen in de badkamer wel hoger. Dit komt voornamelijk door het materiaal wat simpelweg betere eigenschappen heeft door de vochtige omgeving waarin het wordt aangebracht. Natuurlijk heeft u altijd nog wel keuze en zal de oppervlakte een stuk kleiner zijn dan uw woonkamer.

Buitenmuur of gevel stucen?

Na het stucen van een buitenmuur is deze beter bestand tegen de verschillende weersinvloeden. De levensduur van de buitenmuren zal hierdoor ook verlengd worden. Naast onderhoudstechnische redenen, geeft het ook een originele uitstraling aan uw woning. Zo kunt u een bepaalde structuur aanbrengen en kiezen voor diverse kleuren. En is het niet meer nodig om uw woning te schilderen, maar kan dit direct met het stucen van een buitenmuur incl. kleur opgelost worden.

Stukadoor inschakelen?

Het is altijd verstandig om eerst het aanbod in uw regio te vergelijken voordat u een keuze maakt. Doordat elke stukadoor andere tarieven hanteert loont het om diverse offertes op te vragen. Met onze offerte service kunt u gratis en vrijblijvend in contact komen met stukadoorsbedrijven.

Stukadoor inhuren?

Vraag offertes op bij stukadoors in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.