Background Image Stucadoor website
Ontvang Offertes
Vergelijk aanbiedingen van experts

Plafond stucen

Het plafond laten afwerken kan op diverse manieren. Vaak wordt de afwerking ook mede bepaald door de rest van de kamer. Er zijn twee soorten stucwerk die toch wel het meest worden gebruikt voor het stucen van een plafond. Deze twee methodes zijn het glad stucen en het spack spuiten. Veelal heeft de keuze te maken met het uiterlijk, ook de kosten kunnen hierbij een rol spelen.

1. Een plafond glad stucen

Met behulp van pleisterwerk kan een plafond glad worden gemaakt. Een stucadoor zal een laag van 3 tot 5 millimeter gips aanbrengen, afhankelijk van de ondergrond uiteraard. Om een glad resultaat te krijgen zal bij het ene plafond een dikkere laag nodig zijn dan bij het stucen van een ander plafond.

Na het stucen kunt u zelf kiezen hoe u het wilt afwerken. Na het aanbrengen wordt het plafond vaak nog wel geschilderd. Dit kan zowel met muurverf als latex gedaan worden. Veelal kan een stucadoor dit ook voor u regelen, natuurlijk is het ook mogelijk om een schilder hiervoor in te schakelen, die het plafond witten dan overneemt.

2. Het plafond laten spack spuiten

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor spackwerk. Het spack spuiten van een plafond is relatief goedkoop. Op het moment dat u de muren laat spuiten, kunt u vrij gemakkelijk het plafond laten meenemen. Naast de diversiteit in structuur is het ook mogelijk om direct het spack in kleur te laten spuiten.

Het schilderen van het plafond is dan niet meer nodig en scheelt een hoop tijd. Door het in kleur aan te laten brengen is het direct afgewerkt. Zeker een groot voordeel van spack spuiten!

Stucen is lastiger dan gedacht wordt

Het stucen op zich wordt vaak toch flink onderschat. Voor een mooi resultaat is er zeker enige ervaring vereist. Mogelijk is het stucen van een achterkamertje en een gladde muur niet heel erg ingewikkeld. Alleen bij het stucen van een plafond of badkamer bijvoorbeeld, is het niet verstandig om dit zelf te doen indien u hier geen ervaring mee heeft.

Besteed daarom het stucwerk uit aan een ervaren stukadoor. Deze kan de klus op rap tempo voor u regelen. Dit scheelt een hoop tijd en stress.

Stukadoor inhuren?

Vraag offertes op bij stukadoors in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.