Background Image Stucadoor website
Ontvang Offertes
Vergelijk aanbiedingen van experts

Stucwerk

Het verschil tussen een gladde muur of een muur met structuur, heeft te maken met het type stucwerk dat u laat verrichten. Voor een professionele afwerking raden wij het inschakelen van een stucadoor aan.

Maar wat kost zo een stucadoor dan? Natuurlijk is het kiezen van het type stucwerk de eerste stap, maar wat zijn uw wensen en welk stucwerk past hier het beste bij? Bekijk de mogelijkheden en vraag eventueel nog om advies bij de expert.

Soorten stucwerk

Welke soorten zijn er allemaal? Laten we beginnen met de meest voorkomende en bekendste afwerkingen. De kans is groot dat het perfecte type er hier voor u tussen staat. Heeft u specifieke wensen, dit is met een stucadoor altijd te overleggen uiteraard.

De prijzen zijn uiteenlopend en dit kan altijd bij de overweging meegenomen worden. Spack spuiten wordt gedaan vanaf €8,- per m2, waarbij spachtelputz misschien wel 2x zo duur is per m2. Belangrijk om dit dus goed met elkaar te vergelijken om uiteindelijk een goede balans te krijgen tussen de kosten en uw wensen.

Overige soorten stucwerk, die iets minder vaak gebruikt worden, maar voor specifieke kamers/woningen een mooie uitkomst zijn. Denk hierbij aan:

Keuze maken

Hoe groter de diversiteit, hoe lastiger het is om een keuze te kunnen maken. Daarom is het belangrijk om eerst enkel naar de populaire stucwerken te kijken. De overige soorten zijn erg specifiek en de prijs ligt hier dan vaak ook wat hoger. Voor een normale afwerking zonder specifieke wensen, is de basis al meer dan prima.

Belangrijk zijn dus uw wensen. Wat wilt u precies met uw muur/plafond/badkamer en zet dit eens op papier. Naast de wensen zal uw budget bepalen wat er mogelijk is. Vraag daarom altijd naar de totale kosten als u in contact bent met stukadoorsbedrijven.

Wat zijn de stukadoor prijzen?

Dit zal voornamelijk afhankelijk zijn van uw situatie. De prijzen liggen altijd wel uit elkaar. Doordat het aanbod zo groot is, zult u door goed te zoeken uitkomen bij een geschikte stukadoor. Hieronder enkele indicatieprijzen:

Soort stucwerk Prijs
Buitenmuur stucen €58,- per m2
Leemstuc €42,- per m2
Plafond stucen €18,- per m2
Spachtelputz €16,- per m2
Spack spuiten €9,- per m2

De prijzen zijn tevens per uur uit te drukken en liggen tussen de €35,- en de €50,-. Vraag altijd naar de totale kosten van het stucwerk. Zo is het gemakkelijk om te kijken naar de verschillen en komt u later niet voor verrassingen te staan. Vergelijk gratis diverse stukadoors uit uw regio en bekijk wat voor aanbiedingen u krijgt.

Stucwerk uitbesteden?

De prijzen van verschillende stukadoors vergelijken kan inzicht geven in wat er wel of niet mogelijk is. Voordat u te veel op de soorten stucwerk gaat letten, is het echter handig om stucadoors te vergelijken en te vragen naar de kosten voor geschikte afwerkingen voor in uw woning. Zo krijgt u de exacte kosten in beeld en dus wat er allemaal mogelijk is.

Vakmannen bij u in de regio staan klaar om u verder te helpen. Heeft u al specifieke wensen en wilt u enkel meer informatie over de kosten? Of heeft u er niet veel verstand van en wilt u ook graag meer informatie over de mogelijkheden? Voor beide vragen is het doen van een vergelijking ideaal. Een vergelijking is binnen 2 minuten aangevraagd en kunt u de volgende stap maken in het opknappen van uw woning! Het ontvangen van offertes is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Stukadoor inhuren?

Vraag offertes op bij stukadoors in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.